Over onsKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 19 Juni 2024

  Welke kluis heb ik nodig?

  Welke kluis heb ik nodig? De gids voor het maken van de juiste keuze

  Het kiezen van de juiste kluis is iets wat u niet alledaags doet. Zeker met een breed scala aan opties, kan het kiezen van de juiste kluis een uitdaging zijn. Of u nu waardevolle spullen, belangrijke documenten, of digitale media wilt beschermen, het is essentieel om te weten welke kluis het beste bij uw behoeften past. In deze gids bespreken we de verschillende soorten kluizen en waar op gelet moet worden bij het maken van uw keuze.

  Het beveiligingsniveau van de kluis

  Bij het kiezen van een kluis is het beveiligingsniveau een van de belangrijkste factoren. Zorg ervoor dat de kluis gecertificeerd is volgens erkende normen, zoals de Europese norm EN 1143-1 voor inbraakwerende kluizen en EN 1047-1 voor brandwerende kluizen. Hoe hoger de beveiligingsklasse, hoe beter de bescherming.

  Het type kluis

  Het is belangrijk dat u voor uzelf in gedachte heeft wat uw vereisten zijn voor een kluis en  wat u precies in de kluis wilt opbergen. Naast dat er allerlei verschillende kluismerken zijn  zoals De Raat, Chubbsafes en Salvus, zijn er ook diverse type kluizen:

  • Inbraakwerende kluizen: Deze kluizen zijn ontworpen om weerstand te bieden aan pogingen tot inbraak. Ze zijn ideaal voor het bewaren van waardevolle items zoals sieraden, contant geld, en kostbare elektronica. Kijk naar de beveiligingsklasse en kies een kluis die past bij de waarde van de items die u wilt beschermen.
  • Brandwerende kluizen: Als u uw eigendommen zoals sieraden of juwelen wilt beschermen tegen brand, dan zijn kluizen die brandwerend werken een aanrader. Deze kluizen zijn getest en gecertificeerd om voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 30, 60 of 120 minuten) uw spullen te beschermen tegen hoge temperaturen.
  • Documentkluizen: Dit zijn kluizen die speciaal zijn ontworpen voor het veilig  opbergen van al uw belangrijke documenten en papierwerk.
  • Kluizen voor uw sleutels: Wanneer u een veilig centraal opslagpunt wilt hebben voor al uw sleutels dan kunt u het beste gaan voor een sleutelkluis. Op deze manier zorgt u ervoor dat alleen bevoegden toegang hebben tot de sleutels.
  • Wapenkluis: Voor het bezitten van wapens is het wettelijk verplicht om hiervoor een veilige opslagplaats te hebben. Hierbij bieden wapenkluizen een uitweg. Hier kunt u al uw wapens veilig opbergen.
  • Vloerkluizen: Als u liever wilt dat de kluis niet te opzichtig is, dan kunt u  het  beste kiezen voor een kluis die in de vloer geïnstalleerd kan worden. Naast dat de brandkast minder opvalt, is deze ook lastiger open te breken voor dieven.
  • Kluizen om geld in te storten: Afstortkluizen zijn vooral geschikt in bijvoorbeeld de detailhandel waarbij u in een fysieke winkel contant geld snel in kan storten via een  gleuf of lade.

  Het type kluisslot

  Naast dat u kunt  kiezen uit diverse kluissoorten, zijn er ook verschillende  soorten sloten die op de kluis geplaatst kunnen worden. Het type slot op een kluis kan variëren van traditionele mechanische combinatiesloten tot geavanceerde biometrische slots. Hierbij  heeft elk type slot zijn eigen voordelen:

  • Kluizen met sleutelslot: Een  groot  voordeel aan kluizen met dit type slot is dat ze vaak  goedkoper zijn dan kluizen met een elektronisch slot of geavanceerd  vergrendelingssysteem. Daarnaast is de kans op technische storingen nihil en bent u niet  afhankelijk van batterijen of stroom. Tot slot kunnen  deze kluizen niet gehackt worden.
  • Elektronische kluizen: Door de geavanceerde beveiligingsfuncties zijn deze brandkasten moeilijk te kraken voor inbrekers. Verder heeft u geen fysieke sleutel nodig, waardoor u  niet  bang hoeft te zijn om  uw sleutels kwijt te  raken  en  kunt  u sneller de kluis openen. Tenslotte, kunnen elektronische kluizen makkelijk integreren met andere beveiligingssystemen.

  De grootte en capaciteit van de kluis

  De grootte en capaciteit van de kluis is cruciaal in de overweging om een kluis te kopen. Het is namelijk noodzakelijk dat er voldoende ruimte is om de kluis te plaatsen en dat u gemakkelijk bij de  kluis  kunt. Verder raden we u aan om na te denken over wat u wilt opslaan in de kluis. Ook is het geen overbodige luxe om een iets grotere kluis te nemen voor uw waardevolle eigendommen, mocht u toch besluiten om meer in de kluis op te bergen.

  Voor welke kluis kan ik het beste gaan?

  Het kiezen van de juiste kluis hangt af van wat u belangrijk vindt bij een kluis en wat u precies wilt opbergen in de brandkast. Daarnaast raden we u ook aan om u te verdiepen in   het beveiligingsniveau, het type slot, de kluisgrootte en de capaciteit van de kluis. Neem dan  ook vooral de tijd voor het uitzoeken van de juiste kluis, voordat u een kluis koopt. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid bent, wat er ook gebeurt. Voor eventuele kluis vragen, kunt u uiteraard contact opnemen met de klantenservice.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking